Parkwijk Hillegom

Parkwijk Hillegom: een Woonzorgcentrum gelegen in een rustige, groene wijk voorzien van de Multiscreen valarmscherm. Een bewuste keuze vanwege de combinatie van screens met uitvalzonwering waardoor er prima naar buiten gekeken kan worden.

Een flexibel gebouw

Parkwijk voldeed niet meer aan de eisen en zwaardere zorgvragen van nu. Daarom liet eigenaar HOZO een nieuw gebouw met 51 grote zorgappartementen ontwikkelen.
Spring Architecten uit Rotterdam heeft vervolgens een H-vormig gebouw met vier vleugels ontworpen. Het gebouw heeft twee bouwlagen en een plat dak gekregen en is zo ontworpen dat de ruimtes flexibel in te delen zijn. Appartementen kunnen namelijk later worden gesplitst, maar ook worden samengevoegd.  Allemaal afhankelijk van veranderende wensen. Alle appartementen hebben uitzicht op de tuin.

Eisen aan de zonwering

Ook hier waren de eisen aan de zonwering groot. Natuurlijk moest de temperatuur in de kamers aangenaam blijven en oververhitting worden voorkomen. Een screen is een zeer efficiente zonwering en een veel gekozen alternatief. Hier was echter uitdrukkelijk de wens om het contact met buiten te behouden. Daarom is gekozen voor de Multiscreen Valarm. Deze zonwering is ontwikkeld met als uitgangspunt de functionaliteiten van een screen te combineren met de uitkijk mogelijkheden van een uitvalscherm. De Multiscreen Valarmscherm sloot daarmee naadloos aan op de gevraagde functionaliteiten van de toekomstige bewoners en de architect.

Parkwijk Hillegom Multiscreen Valarm

Meer projecten