Pontsteiger aan het IJ

De Pontsteiger, een prestige project gelegen aan het IJ in de Houthaven van Amsterdam. Van een afstand lijkt de Pontsteiger een poort, van dichtbij bekeken vormt het gebouw een stoel. Bij het maken van dit ontwerp stond de toekomstige bewoner centraal. Er is gezorgd voor het mooiste uitzicht, de beste zonligging en een optimale woonindeling. Reden genoeg om ruim aandacht te besteden aan de keuze voor het juiste type zonwering.

Hoogte en ligging stellen grote eisen aan zonwering

De locatie aan het water in combinatie met de hoogte van het gebouw, de ligging en de luxe afwerking stelt grote eisen aan de zonwering. Vanwege de grote windbestendigheid van de Proscreen Zip tot windkracht 8 en de optimale lichtwering is hiervoor gekozen. De ritsen aan de zijkant zorgen voor een optimale afsluiting tegen zonlicht. Dit verticaal afrollende zonnescherm kan geleverd worden in een kleine kastmaat van 75 maar ook in maat 85 en 95.

Een andere manier van werken voor onze monteurs. Een deel van de zonwering wordt op de prefab elementen bij Hibex in Groningen gemonteerd in plaats van na oplevering op de locatie. Alleen de laagbouw wordt straks ter plekke in Amsterdam gemonteerd.

 

 

Meer projecten