Renovatie Hogeschool Windesheim

Volledig nieuwe vliesgevel

Het gebouw van Hogeschool Windesheim in Zwolle heeft ruim 2500 m2 gevel van gebouw A grondig aangepakt door méér glas en minder baksteen te gebruiken. Ook kreeg het gebouw uit de jaren tachtig een volledig nieuwe geïsoleerde (vlies-)gevel. De lichttoetreding speelt hierbij een belangrijke rol. Het klimaat kreeg ook de nodige aandacht: er is ook een unieke installatie geïntegreerd in de buitengevel waardoor er geen hinderlijke kanalen in het gebouw verwerkt hoefden te worden.

Zonwerend doorzichtglas

Façadis zorgde voor een slimme verbinding tussen de externe luchtkanalen en de vliesgevel. De transformatie is esthetisch gezien ook omvangrijk geweest. Het neutraal zonwerende doorzichtglas is gecombineerd met fraaie glaspanelen. De vele verticale profielen, die speels voor de gevel hangen, zijn een verfraaiing van het aanzicht.

Maatwerk montage zonwering

Als buitenzonwering is gekozen voor onze ritsscreen Proscreen Zip. Binnen is er op een aantal strategische plekken binnenzonwering gehangen. Hiervoor zijn EOS rolgordijnen gebruikt. Schellekens & Schellekens heeft de Proscreens Zips gemonteerd op de vliesgevelstijlen en achter de verticale kokers die aan de gevel zijn gemonteerd. Het voordeel hiervan is dat ze in geval van een storing aan de zonwering te demonteren zijn.

Leansessie voor structureren planning

Dit extra element aan de gevel maakte de planning zeer uitdagend. Tijdens een leansessie met alle betrokken partijen is er een gezamenlijke planning gemaakt. Een belangrijk aspect in de uitvoering omdat de school tijdens de renovatie in gebruik bleef en het werk gefaseerd uitgevoerd moest worden.

 

Hogeschool Windesheim Zwolle

Meer projecten