Contact 024 677 80 00 Storing melden? Gebruik het online formulier

Rodenborch College Rosmalen

Besparen op de energierekening met Proscreen Zips

In Rosmalen is het nieuwe Rodenborch College gerealiseerd. Een prachtige nieuwe school voor 2300 leerlingen van in totaal 17.000 m2. Wij mochten de zonwering ontwerpen, produceren en monteren. Hiermee hoeft het gebouw 2 tot 3 graden minder gekoeld te worden in de warme maanden. Een mooie manier van energiebesparing.

Een mooi kenmerk aan deze school is de grote mate van daglicht dat binnenkomt door de raampartijen. Om hiervan te genieten en tegelijkertijd de temperatuur aangenaam te houden adviseerden we Proscreen Zips toe te passen. Deze screens zijn uitermate geschikt om volledig in de gevel te integreren. Aan de buitenkant zie je niet dat er zonwering in zit. Bovendien zijn deze uitermate windvast  waardoor ze in veel weersomstandigheden gebruikt kunnen worden.
Er is gekozen voor een donker screendoek dat zorgt voor het effect van een zonnebril: je kijkt heel prettig van binnen naar buiten.

Extra mooi is dat de 360 stuks Proscreen Zips ervoor zorgen dat dit gebouw 2 tot 3 graden minder gekoeld hoeft te worden. Hiermee levert de zonwering een waardevolle bijdrage aan een forse besparing op de energierekening.

Onze collega Gertjan Theunissen licht in deze video de keuze voor de Proscreen Zips toe en geeft een blik op de school.

 

 

Meer projecten

Contact: 024 677 80 00 Contact