Contact 024 677 80 00 Storing melden? Gebruik het online formulier

IJburgcollege Amsterdam

Het IJburg College 2 in Amsterdam is de tweede locatie voor een school voor voortgezet onderwijs voor ongeveer 800 leerlingen voor VMBO-T en HAVO. De school wil zich profileren als ‘High Tech Green’ school en het schoolgebouw moet dat uitstralen.

IJburg College 2 betreft de uitbreiding op het nabij gelegen Zeeburgereiland. Deze nieuwe vestiging wordt omringd door groen en water. Het ontwerp van atelier PRO is een compact gebouw. Een splitlevel zorgt ervoor dat in het krappe bouwvolume voldoende ruimte is. De splitlevel zorgt ook voor meer ruimtelijke relaties tussen diverse functies.

Bijzondere tot standkoming van het ontwerp

Best ongebruikelijk maar juist een kwalitatieve manier om tot een goed en passend ontwerp te komen. Door middel van klankbordsessies met leerlingen, ouders, experts en de selectiecommissie is een compleet op maat gemaakt schetsontwerp tot stand gekomen. Door deze innovatieve manier van aanbesteden  zijn de best passende partners geselecteerd. Hierdoor werd de kwaliteit in plaats van de prijs de doorslaggevende factor.

Schellekens & Schellekens leverde en monteerde 55 stuks Proscreen Zip 85 Goudkleurig geannodiseerd met M36 kleur doek en 9 stuks EOS 500 rolgordijn in RAL 9010 met Screen Nature Ultimetal doek

Meer projecten

Contact: 024 677 80 00 Contact