Contact 024 677 80 00 Storing melden? Gebruik het online formulier

TU Delft

Een constructief en installatietechnisch uniek en aantrekkelijk gebouw met faciliteiten die flexibiliteit bieden voor innovatief onderzoek en hoogwaardig onderwijs voor vandaag en in de toekomst. Een gebouw van ruim 30.000 m2 dat voor het overgrote deel bestaat uit zeer geavanceerde laboratoria. Eenvoudige gevels zorgen voor optimale transparantie en zorgen samen met de gekozen valarmschermen als zonwering voor de wisselwerking tussen binnen en buiten.

Centraal in het ontwerp voor dit gebouw is het streven naar flexibiliteit en toekomstwaarde in combinatie met het bieden van soms zeer specifieke plaatselijke faciliteiten of omstandigheden.

Valarmschermen ideale zonwering voor hoge ramen

Vanwege de hoge raampartijen is voor de zonwering gekozen voor valarmschermen van Schellekens & Schellekens. Deze zijn zeer geschikt voor hoge ramen omdat het doek eerst verticaal langs het scherm wordt geleid en daarna pas bij de tussenrol naar buiten uitvalt. Hierdoor is de uitval gering en wordt de eventuele zoninval van opzij beperkt. Daarnaast is deze constructie in veel gevallen minder gevoelig voor wind. De hoogte van de verticale val en van de uitval is vrij te bepalen, aangepast aan de specifieke situatie.

Meer projecten

Contact: 024 677 80 00 Contact