Contact 024 677 80 00 Storing melden? Gebruik het online formulier

Verpleeghuis Eugeria

In opdracht van Trebbe en Hegeman Plus VOF Bouwcombinatie is het nieuw gebouwde verpleeghuis Eugeria in Almelo voorzien van diverse soorten zonwering zoals Proscreens, Semi-cassettesysteem knikarmschermen en zonneroosters.

Verschillende functies van zonwering

Afhankelijk van de ligging ten opzichte van de zon en de hoogte van de woonlaag is ervoor gekozen dit gebouw te voorzien van diverse soorten zonwering. Waar de Proscreens met name zorgen voor optimale warmtewering en privacy zijn de semi-cassette knikarmschermen gebruikt op de begane grond waar een doorloophoogte gewenst was. De zonneroosters geven het gebouw een industriële uitstraling en bieden bescherming tegen de zon zonder de bewoners in te laten boeten op hun zicht naar buiten.  Doordat Schellekens & Schellekens het hele proces van ontwerp tot productie en montage in eigen beheer heeft, was er de mogelijkheid om maatwerk te leveren waar nodig.

Om de overlast voor bewoners minimaal te houden werd het nieuwe verpleeghuis in meerdere fases gebouwd. Door het bouwen in fases lag de uitdaging van dit project met name in de afstemming en logistieke planning van steigers en hoogwerkers.

Verpleeghuis Eugeria AlmeloVerpleeghuis Eugeria AlmeloVerpleeghuis Eugeria AlmeloVerpleeghuis Eugeria Almelo

 

Meer projecten

Contact: 024 677 80 00 Contact