Contact 024 677 80 00 Storing melden? Gebruik het online formulier

De effecten van zonwering op BENG en TOjuli

De BENG-indicatoren en het indicatiegetal TOjuli geven inzicht in de energieprestatie en het risico op temperatuuroverschrijding van gebouwen.

Rapport geeft inzicht

Per 1 januari 2021 worden voor de nieuwbouw, in plaats van de EPC-eisen, eisen gesteld aan de uitkomsten van de BENG-indicatoren en het indicatiegetal TOjuli (woningbouw). Daarmee wordt inzicht gegeven in de energieprestatie van gebouwen en het risico op temperatuuroverschrijding. De indicatoren worden bepaald volgens NTA 8800. Diezelfde bepalingsmethode gaat ook voor de bestaande bouw gebruikt worden om het energielabel vast te stellen.

De zonwering van Schellekens & Schellekens heeft invloed op het bewonerscomfort en de energiebehoefte en daarmee invloed op de BENG-indicatoren en het indicatiegetal TOjuli. Met de komst van TOjuli neemt het belang van zonwering toe in de woningbouw.

De branchevereniging Romazo heeft in opdracht van haar leden ingenieursbureau Nieman gevraagd om de invloed van zonwerende maatregelen op de BENG-indicatoren inzichtelijk te maken in onderstaand rapport.

Romazo rapport BENG-indicatoren en TOjuli

Bekijk het volledige rapport

Contact: 024 677 80 00 Contact