Contact 024 677 80 00 Storing melden? Gebruik het online formulier

Bij monteren en onderhouden van zonwering staat veiligheid altijd voorop.

Zonwering monteren en onderhouden gebeurt vaak op grote hoogtes. Veiligheid voor onze mensen staat bij ons voorop. Daarom volgen wij hierin de meest recente Arbowetgeving.

Bij montage en onderhoud van zonwering is er vaak sprake van werken op hoogte. Hiervan wordt gesproken bij een werkplek vanaf 2,5 meter stahoogte.

De ladder als werkplek

De Arbowet is duidelijk over een ladder als werkplek. Dit is niet toegestaan wanneer er een veiliger alternatief is zoals bijvoorbeeld een vaste steiger, rolsteiger, hoogwerker of ander klimmateriaal. Boven een stahoogte van 2,5 meter vanaf maaiveld werken wij daarom waar mogelijk met ander klimmateriaal dan met ladders. Alleen bij een korte gebruiksduur en een zeer beperkt veiligheidsrisico is het werken met een ladder toegestaan.

Onderhoudswerkzaamheden en inspecties kunnen meestal uitgevoerd worden met één hand aan de ladder. Voor onderhoudswerkzaamheden houden wij een maximale werkhoogte van 7,5 meter boven maaiveld aan.

Inzet van klimmateriaal

De keuze voor het type klimmateriaal wordt grotendeels bepaald op basis van specificaties van het werk zoals de bereikbaarheid en de hoogte waarop we moeten monteren.

Contact: 024 677 80 00 Contact